Funktion und Stellung des öffentlichen Eigentums in den Ländern der Europäischen Gemeinschaft. - Henschel, G.
V hospodárskych systémoch Európskeho spoločenstva je verejné vlastníctvo štrukturálnou súčasťou trhového hospodárstva. Týka sa štátneho vlastníctva vo všetkých jeho formách ako sú spolkové, krajinské a komunálne vlastníctvo. Funkcie verejných podnikov a zariadení. Prehľad o štruktúre verejného hospodárstva v krajinách ES.