Efektivnost investic a jejich zdrojů. Příklady hodnocení.
Podnikateľ, ktorý sa rozhoduje medzi možnosťou prijať úver, alebo rozšíriť kapitálovú účasť pre financovanie investícií musí vedieť, ako sa zmenia vzťahy medzi výnosom investícií, daňovou povinnosťou a splátkami úverov, resp. vyplácanými dividendami. Náčrt modelového prepočtu finančných tokov a výsledku pri investícii z úveru a pri investícii z rozšírenia kapitálovej účasti.