Naučno-techničeskij aspekt konkurentosposobnosti amerikanskoj produkcii. - Naborov, V.
Vedeckotechnická politika štátu v USA. Štruktúra štátnych a súkromných výdavkov na rozvoj vedy a techniky. Orientácia štátu na podporu fundamentálnych výskumov a výchovu vedeckých kádrov. Otázky využitia vynálezov v priemysle, ich vplyvu na konkurencieschopnosť a celková exportná orientácia.