Naučno-techničeskijat progres i čoveškijat faktor v Japonija. - Božkov, C.
Vedeckotechnický pokrok základom prestavby a transformácie spoločnosti do novej kvality, dosiahnutia najvyššej úrovne svetovej civilizácie. Skúsenosti Japonska, ktoré sa za niekoľko desaťročí dostalo na čelo vyspelých krajín. Rozhodujúca úloha VTP a ľudského faktora v tomto revolučnom skoku.