Przymus ucieczki - przymus doganiania. O inicjowaniu przeksztalceh strukturalnych. - Szafarczyk, A.
Autor vysvetľuje vývoj a stav poľskej ekonomiky ako aj jej úlohy v súčasnosti. Prispôsobenia sa štruktúry hospodárstva pravidlám hry trhového hospodárstva a medzinárodnému trhu. Vývoj poľského hospodárstva bude podľa autora prebiehať v troch fázach. Rozpad integrácie RVHP. Otázka vstupu Poľska do EHS. V prílohe je zoznam 13 prác vydaných Ústavom národného hospodárstva v roku 1990.