S goljam prinos kam ikonomičeskata misal: Vasilij Leontiev. - Granberg, A.G
W. Leontieff je autorom tabuľky štruktúry národného hospodárstva (input-output) nazvanej medziodvetvová bilancia. Tabuľku zostavil v naturálnej i cenovej podobe. Metóda medziodvetvovej analýzy vytvára široký priestor kvantitatívnemu skúmaniu štruktúrnych a dynamických zákonitostí kapitalistickej, socialistickej i zmiešanej ekonomiky.