N.I. Bucharin: vzgljad na tovarno-denežnyje problemy. - Rubin, Ju
Kritika názorov predstaviteľov "rakúskej školy", vyvrátenie subjektívno-psychologického prístupu k analýze hodnoty tovaru. Nedocenenie úlohy spotreby v reprodukčnom procese tovaru. Formulovanie zákona pracovných nákladov. Analýza vzťahu medzi monopolom a konkurenciou.