U istokov "čistoj ekonomičeskoj teorii": L. Val'ras. - Entov, R.
Predmet skúmania čistej ekonomickej teórie: národné bohatstvo z hľadiska menovej hodnoty. Walrasovo členenie systému ekonomických vied na čistú, aplikovanú a sociálnu teóriu. Modely rovnováhy trhu.