Jsou lidské faktory opravdu lidské? - Synek, S.
Problémy v oblasti tzv. ľudského faktora vyvolané aplikáciou informačných technológií. Ľudský systém a pracovné prostredie v ergonomike. Ekonomické relácie dodávaných technológií (hardware, software a orgware). Škandinávsky model kancelárie budúcnosti, ktorý zohľadňuje ľudský faktor pri budovaní informačných technológií.