Kadry - naš glavnyj kapital. - Skorobogatov, I.B
Cieľ kádrovej politiky bankovej sústavy v podmienkach trhovej ekonomiky. Základné strategické úlohy kádrovej politiky západoeurópskych firiem (organizácia vzdelávania a zvyšovania kvalifikácie, služobné postupy pracovníkov s vysokým tvorivým potenciálom, vytváranie prostredia vzájomnej dôvery). Možnosti uplatňovania týchto zásad v ZSSR.