O demokratických systémech a podnicích. - Vanek, J.
Charakteristika podnikov v systéme demokratického hospodárstva. Rozbor národohospodárskej demokracie a hlavné formy ekonomickej demokracie. Tri faktory politickej demokracie - kultúrny a spoločenský, ekonomický a faktor legality a legálnych štruktúr. Ideálna a optimálna forma ekonomickej demokracie a ich porovnanie, fungovanie variantu juhoslovanského a západného.