Veto nebo součinnost? Účast zaměstnanců na řízení v podmínkach tržního mechanismu. - Tomeš, Igor
Objasňovanie moderných demokratických inštitúcií zamestnaneckej účasti na riadení v podmienkach trhovej ekonomiky. Uvedenie štyroch "klasických" okruhov uplatňovania účasti na riadení. Československá tradícia. Vývoj po r. 1945. Nevyhnutnosť nahradenia práva veta odborovej organizácie demokratickými inštitúciami kolektívneho vyjednávania, zamestnaneckej samosprávy a účasti v správnych a dozorčích radách.