Regulace mezd v období přechodu k tržnímu mechanismu. - Baštýř, I.
Významnou súčasťou príjmovej politiky štátu je komplexná mzdová reforma. Vychádza z úlohy mzdy ako ceny práce a prostriedku sociálnej spravodlivosti v rozdeľovaní dôchodkov. Rozvoj trhových predpokladov povedie k postupnej liberalizácii miezd. Zasahuje oblasť podnikovej, rozpočtovej a príspevkovej sféry. Ekonomické mechanizmy vývoja miezd v podnikateľskej sfére. Podmienky a spôsob regulačného zdanenia miezd.