Zmiany warunków dzialania podmiotów gospodarczych.
Zásady tvorby prostriedkov na odmeňovanie. Nariadenie ministra financií č. 36 o výpočte rastu miezd v roku 1990 a zákon z 28. júla 1990 o zdanení rastu miezd v roku 1990. Zásady fungovania pracovného trhu. Závodné fondy. Nové zásady tvorby závodných systémov odmeňovania.