Problemi na sobstvenostta i stopanisvaneto v selskoto stopanstvo. - Stankov, V.
Charakteristika procesov vedúcich k premene vlastníctva roľníkov na družstevné vlastníctvo a k premene družstevného vlastníctva na štátne, byrokraticko-administratívne vlastníctvo. Pre zvýšenie produkčnej schopnosti a zainteresovanosti jednotlivých poľnohospodárskych subjektov je nevyhnutné prejsť k prenájmu ako forme samosprávy a vlastnej zodpovednosti. Možnosti asociácie súkromných rodinných fariem s družstvami.