Vraťme život krajině. Úloha pozemkových úprav. - Vaškž, Z.
Pokles produkčnej a biologickej hodnoty čs. krajiny a strata citového vzťahu ľudí k pôde a k vlasti ako dôsledok centralistického riadenia poľnohospodárstva. Charakteristika formovania nového systému priestorového a funkčného riešenia krajiny, ktoré bude uskutočňované na ekologických základoch, zbavené antropocentrizmu a tradičných technokratických činností.