Szabad vállalkozás - a gazdasági rendszerek közötti különbség. - Balogh, S.
Definícia pojmu slobodné podnikanie, ktorého podstatu tvoria schopnosť využiť novú príležitosť, získať potrebný kapitál a ochota znášať riziko. Príčiny nedostatočného využívania energie a zdrojov síl v bývalých socialistických krajinách. Impulzy, ktoré vychádzajú zo slobodného podnikania.