Úloha státního podnikání v malých tržních ekonomikách. - Jurečka, V.
Rozčlenenie malých západoeurópskych krajín podľa rozsahu štátneho podnikania do troch skupín. Príčiny oživenia štátneho podnikania v 70. rokoch. Forma štátnej účasti v zmiešaných spoločnostiach ako typická črta súčasného štátneho podnikania. Obmedzovanie štátneho výrobného sektora v posledných rokoch. Menšia redukcia štátneho výrobného sektora ako vo veľkých krajinách.