Na perelome desjatiletij: finansovyj mir Zapada. - Boldyrev, B.G
Ekonomika západných krajín v uplynulom desaťročí (štruktúrna prestavba ekonomiky, prechod na novú technologickú bázu, rozvoj kapitálových trhov, integrácia západoeurópskych trhov, internacionalizácia hospodárskych vzťahov). Vývoj v úverovej oblasti (zosilnenie postavenia japonských bánk, daňové reformy v rozvinutých kapitalistických krajinách, zvyšovanie rozpočtových deficitov, rast objemu úverového kapitálu).