Princip učastija v pribyli. - Nikolajev, V.P
Problémy nízkej efektívnosti využívania investícií v ZSSR. Zúčtovania za hotovú stavebnú produkciu ako cesta zobjektívnenia ceny investícií a zamedzenia postupu inflácie. Význam projekčno-rozpočtovej dokumentácie. Možnosti samorozvoja odvetvia stavebníctva. Vplyv faktoru času na výšku ceny. Cesty prechodu investičnej výstavby na trhové podmienky a voľné ceny. Účasť na zisku v investičnej výstavbe.