Banki perechodjat na kommerčeskuju osnovu. - Danilec, T.P
Predpoklady prechodu bánk na akciovú komerčnú činnosť v podmienkach trhovej ekonomiky. Štruktúra kapitálových zdrojov akciových komerčných bánk. Rozvoj depozitných a úverových operácií s cennými papiermi. Hlavné smery rozvoja bankovej sústavy z územného hľadiska (na príklade Agroprombanka).