Čto proischodit v oblasti bankovskogo dela. - Malov, D.Ju
Charakteristika prvej etapy reformy bankovej sústavy v roku 1987 po prechode na nový hospodársky mechanizmus (5 špecializovaných bánk). Odklon od monopolizmu v r. 1988-89 (vytvorenie komerčných bánk). Budovanie medzibankového trhu (štátna banka, špecializované banky, komerčné banky). Príprava prestavby úverovej sústavy.