Metodologičeskije aspekty ocenki inflacii. - Mar'jasin, M.Š
Metodika hodnotenia rozsahu a dynamiky inflačných procesov v národnom hospodárstve ZSSR. Príčiny a smery rozvoja inflácie v súčasnom hospodárskom mechanizme (nožnice medzi spotrebnými vlastnosťami a cenou produkcie, zvyšovanie cien, neuspokojený spotrebiteľský dopyt). Problémy indexovania životných nákladov a tempa inflácie.