Od programu přechodu k trhu. Strategický cíl: pevná měna. - Seják, Josef
Potreba uvoľnenia cien a vytvorenia systému vnútornej konvertibility koruny. Porovnanie problémov a situácie Československa 1918 a 1990. Riešenie kurzu koruny Dr. Rašinom, ministrom financií v r. 1918. Problémy nadhodnotenia a podhodnotenia hodnoty koruny. Devalvácia a otázky stanovenia kurzu meny a jej kúpnej sily.