Opyt bor'by s inflacijej: uroki i vyvody. - Nikitin, S.M
Podstata a príčiny inflácie v rozvojových krajinách. Príčiny hyperinflácie. Rozdiely medzi infláciou v rozvojových a rozvinutých krajinách. Faktory inflácie (štruktúrne faktory, deficitné financovanie, rýchly rast zahraničného kapitálu, zahraničná zadĺženosť). Inflácia a prechod od administratívno-direktívnej ekonomiky k ekonomike trhovej.