Akcje. - Oreziak, L.
Ako vznikajú akcie, kto ich vydáva, aký je ich význam. Čo sú a ako vznikajú dividendy. Akciová spoločnosť. Akcionári, ich práva a povinnosti. Druhy akcií - na meno, na majiteľa, privilegované a obyčajné, kumulačné a nekumulačné. Akcie sa skladajú z troch častí - všeobecnej, kupónov a talónov. Obchodovanie s akciami na burzách. Makléri sú obchodníci s akciami na burze.