Obligacje. - Oreziak, L.
Úroky z obligácie sú príjmom z nej. Kupón sa zasiela emitentovi. O príjme z obligácie rozhoduje pomer medzi úrokmi a jej trhovou cenou. Obligácie krátko- a dlhodobé. Riziko z obligácií a jeho zabezpečenie. Obligácie domáce a zahraničné, so stálym alebo meniacim sa zúročením, konvertibilné, indexované, bez kupónu alebo s nulovým kupónom.