Kde nachoditsja Vostočnaja Jevropa. - Jan, E.
Skúmanie otázok ako sa vytvárali a vyvíjali predstavy o východnej Európe vo vedeckom a politickom myslení, aký je geografický, historický a kultúrny obsah tohto pojmu, ako ho chápu rôzne národy a rôzne politologické smery a či jestvuje východoeurópska identičnosť v realite a aké sú perspektívy jej rozvoja.