Venezuela: na cestě k hospodářské prosperitě. - Hálek, Z.
Geografická charakteristika Venezuely a jej prírodného bohatstva. Hospodársky rozvoj a vývoj hrubého domáceho produktu v rokoch 1985-1988. Ťažba ropy a zemného plynu ako hlavného piliéru venezuelského hospodárstva. Menový, bankový a devízový i colný systém. Rozvoj zahraničného obchodu.