Memorandum o hospodářské politice.
Memorandum o hospodárskej politike je dokument (zaslaný MMF), v ktorom vláda vyslovuje presvedčenie, že politika vytýčená v memorande bude adekvátna pre udržanie vnútornej i vonkajšej stability a pre dosiahnutie veľkého pokroku v reštrukturalizácii ekonomiky. Vymedzuje hlavné body programu pre r. 1991, cenovú, fiškálnu, menovú, dôchodkovú a privatizačnú politiku. Obsahuje prognózu platobnej bilancie a financovania z MMF.