W kierunku programu alternatywnego.
O Kurowského hospodárskom projekte Poľska z júla 1990. Jeho vznik, autori a obsah. Námietky proti privatizácii. Korektúry stabilizačného programu. Otázky roľníctva v projekte, boja proti monopolom a za zrušenie obmedzení predaja pôdy. Ekonomické tézy hospodárskych expertov Walesovej skupiny. Potreba zaviesť civilizovaný trh.