Hlavním problémem jsou vysoké mzdy. Krize východoněmecké ekonomiky.
Hrubý domáci produkt bývalej NDR poklesol v minulom roku o 15 perc., tretina pracovnej sily je nezamestnaná, alebo pracuje na skrátený úväzok. Predpoklad zvýšenia nezamestnanosti do konca roku na 50 perc. Rozbor hlavných dôvodov krízy. Veľkým problémom je nadhodnotenie východonemeckej marky, hlavným problémom však je trvalý tlak na zvýšovanie miezd, na vyrovnanie mzdovej hladiny v oboch častiach SRN.