Ikonomičeskata programa na pravitelstvoto na T. Mazowiecki. - Narinskij, R.
Hlavné ciele programu spočívajú v plnej demontáži centralizovaného, prikazovacieho systému riadenia národného hospodárstva a v prechode k trhovej ekonomike. Splnenie týchto cieľov vyžaduje vyriešiť tri úlohy: zmeniť vlastnícke vzťahy, zaviesť do ekonomiky trhové nástroje a mechanizmy a uskutočniť reformu finančnej a bankovej sústavy. Charakteristika opatrení vedúcich k splneniu týchto úloh.