Istok je Istok? - Vujačic, I.
Teoretické práce západných odborníkov o tom, či je vôbec možné využiť skúsenosti Západu s privatizáciou pri reštrukturalizácii vo východnej Európe. Hrozí nebezpečie, že privatizovať sa bude pomaly a že väčšina veľkých podnikov ostane vo vlastníctve štátu, hoci sa forma vlastníctva zdanlivo zmení - politické dôsledky. Bez zahraničného kapitálu privatizovať nemôžu.