Koncepce procesu odstátnění a privatizace.
Proces oddeľovania verejného a súkromného sektoru ekonomiky. Komercializácia. Privatizácia. Legislatívne podmienky procesu odštátnenia a následnej privatizácie a jeho celkové inštitucionálne usporiadanie. Úrady pre dočasnú správu národného majetku a jeho privatizáciu. Komisie pre odštátnenie. Postup vlastnej privatizácie. Radikálna privatizácia štátnych akciových spoločností.