Konsolidacija reformatorskich sil - šans dlja perestrojki. - Živanov, S.
Prestavba v ZSSR, určité úspechy. Po 5. r. negatívne javy a problémy ostávajú, spoločnosť sa dostala do dlhodobej krízy. Radikálni reformátori súčasne spojencami i kritizujúcou opozíciou Gorbačova. Odlišnosti programu reformátorov-radikálov od programu Gorbačova. Čo možno očakávať od ďalšieho vývoja perestrojky.