Malá privatizace versus právo? - Svobodová, J.
Snahy podriadiť malej privatizácii aj účastinné spoločnosti sú v rozpore so zákonom č. 427/1990 Zb., par.1 o prevode vlastníctva k veciam na právnické alebo fyzické osoby preto, lebo účastinná spoločnosť už nie je vlastníctvom štátu. Privatizácia jednotiek účastinnej spoločnosti je tiež v rozpore so zákonom o účastinných spoločnostiach.