Nová úloha centra v řízení ekonomiky. 1. - Havlín, V.
Pri výstavbe novej riadiacej štruktúry zodpovedajúcej novému rozloženiu právomocí a zodpovedností je potrebné, aby v hornej časti riadiacej pyramídy bola podniková sféra. Nový systém centrálneho riadenia musí byť adekvátny trhovej ekonomike, musí rešpektovať novú úlohu centra i podnikov. V novom systéme riadenia by mali byť záväzné len ciele a programy, ktoré si spoločnosť pre dané obdobie vytýči. Národohospodárska politika a jej nástroje.