Vybrané oblasti procesu radikální ekonomické reformy.
Aktuálna politika zamestnanosti a sociálna politika v trhovej ekonomike. Štruktúrna, najmä priemyselná politika štátu v roku 1990, obsahové zameranie štruktúrnej politiky štátu v r. 1991-1992. Vonkajšie aspekty reformného procesu (zahraničné pôžičky, zahraničné zdroje, zahraničná obchodná činnosť štátu a jej regulácia). Regionálne aspekty reformného procesu. Záverečná časť materiálu schváleného vládou ČSFR v máji 1990.