Zur Entwicklung des Planungsgedankens in den USA - eine ideengeschichtliche Studie. - Schirrmann, B.
V súvislosti s jednoznačným odklonom od direktívneho plánovania k trhovému hospodárstvu v strednej a východnej Európe sa aj na Západe zdôrazňuje nevyhnutnosť plánovania. Na príklade USA sa vyjadruje genéza názorov na oblasť plánovania z obdobia pred 1. svetovou vojnou, medzi vojnami a 2. svetovej vojne.