Private agriculture in the GDR: limitations of orthodox socialist agricultural policy. - Brezinski, H.
Celkový pohľad na poľnohospodárstvo NDR a vývoj úlohy súkromného poľnohospodárstva v ňom. Jednotlivé formy súkromného poľnohospodárstva a ich podiel na celkovej poľnohospodárskej produkcii. Analýza štátnej politiky NDR voči súkromnému podnikaniu všeobecne. Ortodoxnosť postupu vedenia štátu pri budovaní socializmu v rozpore s tendenciami v ZSSR a Východnej Európe.