Quo vadis zemědělství? - Strašil, V.
Návrat v poľnohospodárstve k pomerom pred 40. rokmi by priviedol krajinu ku katastrofe. Nevyhnutne sa však musí riešiť absencia vlastníckeho vzťahu k výrobným prostriedkom. Mali by sa podporovať také podnikateľské štruktúry, ktoré racionálne nadviažu na vytvorené veľkovýrobné predpoklady a súčasne založia silné súkromnopodnikateľské podnety.