Smerovanie rozvoja odvetví chemického a ľahkého priemyslu na Slovensku. - Abrhám, D.
Príčiny neúmernej šírky vyrábaného sortimentu slovenského chemického priemyslu. Charakteristika rozvojových a útlmových programov smerujúcich k reštrukturalizácii tohto priemyslu v smere zvýšenia konkurenčnej schopnosti. Zámery rozvoja ľahkého priemyslu: zvýšenie exportnej výkonnosti a útlm tých výrob, ktoré sú náročné na surovinové vstupy a viažu značné množstvo pracovných síl.