Různe přístupy. Doprava do roku 2000. - Peltrám, A.
Na výstavbu vysokorýchlostnej trate v ČSFR nie sú prostriedky, pre jej vyťaženie by bolo potrebné prepraviť ročne 4-6 mil. cestujúcich, a to pri zvýšenom cestovnom. S takouto rýchlosťou sa nikde, s výnimkou Francúzska, v Európe neráta. Kľúčovým smerom v koncepcii dopravnej politiky v ČSFR do r. 2000 je len komplexná modernizácia hlavných ťahov.