Současné přístupy k leasingu - Válek, V.
V poslednom období sa v čs. podmienkach čoraz viac presadzuje špecifický spôsob financovania investičných potrieb - prenájom (leasing) nemovitostí, výrobných zariadení, inventára atď. na základe zmluvne dohodnutých podmienok. Nevyhnutnosť zrušiť nevyhovujúce predpisy z r. 1977. Finančný a operatívny leasing. Zdaňovanie leasingových operácií. Črty zahraničného leasingu.