ČSFR a GATT. História, súčasnosť, perspektívy. - Černá, J.
GATT je prvou multilaterálnou, právne záväznou dohodou pôsobiacou v oblasti medzinárodného obchodu. Zaväzuje zmluvné strany dodržiavať zásady vo vzájomných obchodných vzťahoch vedúce k nediskriminácii, k odstraňovaniu prekážok obchodu, k urovnávaniu sporov a pod. Charakteristika doterajšieho pôsobenia ČSFR v GATT, jeho perspektív a výhod.