<An> analysis of exports and growth in LDCs. - Colombatto, E.
Analyzuje sa vzťah hrubého národného produktu k otvorenosti ekonomiky málo rozvinutých krajín v rokoch 1971, 1978 a 1985. Vzťah bol v danom období zanedbateľný a aj pri nedostatočnej otvorenosti ekonomiky boli odchýlky od "očakávanej" úrovne takmer bez vplyvu na mieru rastu krajín.