Lista 500 najwiekszych eksportérów sposród przedsiebiorstw przemyslu przetvórczego.
Prehľad obsahuje o každom poľskom vývoznom podniku tieto údaje: poradie podľa celkového vývozu v r. 1988 a 1989, postavenie na zozname 500 najväčších výrobcov v r. 1989, názov podniku a jeho sídlo, jeho najdôležitejšie vyvážané tovary, vývozný predaj v mln zlotých, podiel vývozu na celkovom predaji v perc., postavenie vo vývoze r. 1989 a dynamika vývozu.