Kapitál žáda záruky. Zahraniční investice. - Foltýn, Jaroslav
Čs. ekonomika nutne potrebuje príliv zahraničného kapitálu, pôžičkového i podnikateľského. Pri alokácii zahraničných investícií sa znížila úloha pracovnej sily, nerozhoduje jej cena, ale kvalifikácia a flexibilita. Zvyšuje sa význam schopnosti absorpcie domáceho trhu a sociálnej a politickej stability. Rastie význam joint ventures.