Teškoce prvih koraka. - Kovačevic, M.R
Príliv zahraničného kapitálu do Juhoslávie je ešte stále veľmi skromný z hľadiska celkového objemu - údaje. Hlavná prekážka v neefektívnom bankovníctve - dôkazy. Snaha socializovať kapitál. Kritika existujúcej daňovej sústavy. Nepriaznivo pôsobí aj prevažujúce spoločenské vlastníctvo a nadmerná zamestnanosť.